XL
  • Place BRONKS
  • Commentvoorstelling in het kader van XL FESTIVAL => geprogrammeerd door BRONKS-ambassadeurs

herinnert gij u dat gij aan het zwemmen waart in een zwemvijver?
nee
dan is het mijn herinnering
misschien is het een droom
is dit een droom?
nee ik zou het mij toch wel herinneren als dit een droom was
herinnert gij u al uw dromen?
nee

In Alone in the dark lost in the forest en iets met een dolfijn gaan Runa Robbroeckx & Kyra Verreydt op zoek naar iets echts, iets tastbaars, iets waars. Deze zoektocht leidt langs het onzekere pad van de droom, de herinnering en de angst. Verliezen we elkaar of onszelf? Willen we wel leven met de werkelijkheid? Kunnen we onze eigen waarheid creëren? Hebben we de fictie nodig om met de realiteit te kunnen leven?

Alone in the dark lost in the forest en iets met een dolfijn is de bachelorproef van Runa Robbroeckx & Kyra Verreydt in hun masterjaar Drama aan LUCA School of Arts (Leuven).
De voorstelling speelt tijdens XL FESTIVAL. Het XL FESTIVAL wordt helemaal samengesteld en georganiseerd door de BRONKS-ambassadeurs. Een heel jaar lang gaan de ambassadeurs op zoek naar jong talent en bieden opmerkelijke artiesten een platform. Alone in the dark lost in the forest en iets met een dolfijn was voor de ambassadeurs een voorstelling waarover ze niet lang hoefden te twijfelen.
Aansluitend op de voorstelling is er Carte Blanche; eveneens een platform waar jonge artiesten te zien zijn. Denk urban, beats & party!

TEKST & SPEL Runa Robbroeckx en Kyra Verreydt 
COACHING Nico Boon 
TECHNISCHE ONDERSTEUNING Tristan Feyten en Femke Van der Steen 
MET DANK AAN  Timme Afschrift, Peter Anthonissen, Peter De Graeve, Lieve Hermans, Stefanie Lambrechts, Emmelien Monnens, Noa Pylyser, Sietse Remmers, Egon Schoelynck, Jan Van Camp, Stefan Vandenberghe, Barbara Vandendriessche, Kristof Van Perre, Tom Voet en LUCA Drama.

Kyra Verreydt (1997, Brussel) raakte doorheen haar opleiding steeds meer gefascineerd door de grens tussen werkelijkheid en fictie. In haar werk ontmoet je personages die verlangen naar waarheid/echtheid, hoewel ze steeds de fictie boven de realiteit verkiezen of erin verzeild geraken en geen uitweg vinden. Voorbije zomer liep ze stage bij de voorstelling Hamlet  van Kuiperskaai als regie assistente, die eind september in première ging. In haar mastervoorstelling vertrekt ze vanuit het werk en leven van de Britse schrijfster Virginia Woolf. Deze voorstelling wordt gecoacht door Esther de Koning en gaat eind mei in première in OPEK (Leuven).

Runa Robbroeckx (1995, Antwerpen) is erg gefascineerd door de schemerzone tussen wat ‘echt’ is en wat niet. Waar stopt het theater en waar begint het echte leven? Is je ‘echte ik’ een even grote constructie als de ‘rollen’ die je speelt? Is er een uitweg te vinden voor de zich steeds herhalende patronen? Dit zijn vragen die momenteel aan de basis liggen van haar werk. In januari liep ze stage als regie assistente bij de voorstelling Komt op / Gaat af van Nico Boon. Momenteel werkt Runa aan haar mastervoorstelling die begin juni in première gaat in OPEK, Leuven. In de voorstelling, die gecoacht wordt door Sanne Vanderbruggen, zal ze haar angsten onderzoeken en een poging doen tot in beweging komen.

Beiden zullen ze volgend seizoen te zien zijn in een productie van NOK, in het kader van het Eigen-kweek programma van 30CC.

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register