7+
  • Locatie BRONKS
  • Prijs 10 > 16 euro
  • Duur'70

We zetten onze deuren open voor dé internationale circusbiënnale: UP! Festival en verwelkomen dit jonge Belgisch-Franse gezelschap.

Compagnie des hommes qui portent et des femmes qui tiennent begrijpt goed dat hiphop en circus heel wat met elkaar gemeen heeft.
Boordevol energie en ideeën presenteren de vier acrobaten een wereld die heel erg lijkt op de onze, op enkele details na: alles wordt uitgedrukt met de kracht van gebaren.

In een New York uit de jaren ’70, waar de wieg van de hiphop heeft gestaan en dat voor de gelegenheid volledig gerestyled is, geeft het gezelschap het woord aan de lichamen, die overgeleverd zijn aan riemen, hoepels en de dans, terwijl er een reeks maffe personages te voorschijn komt. Dit alles met een gevoel voor humor dat alle generaties voor zich zou moeten winnen.

CREDITS

AUTEURS & INTERPRÈTES : Morgane Lenzi, Kurtis Garcia,Thibault Bages & Ananda Boulicot
COLLABORATEURS ARTISTIQUES : Yacine Ortiz
TECHNICIEN PLATEAU : Lenaïg Besnard
COPRODUCTIONS & RÉSIDENCES DE CRÉATION : Cité du Cirque Marcel Marceau [FR] & Espace Georges Sand [FR]
ACCUEILS EN RÉSIDENCE : Espace Catastrophe – Centre
International de Création des Arts du Cirque [BE], Centre culturel Wolubilis [BE], le 140 [BE], La Roseraie [BE], Maison de la Création NOH [BE], Le CAR – Centre des Arts et de la Rue [BE] & Cie 36 du mois [FR]
AVEC L'AIDE DE : Ville de Chécy [FR]

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven