XL
  • Locatie BRONKS
  • Opmerking

    In de maand april neemt STUDIO BRONKS het BRONKS-theater helemaal over en krijgt het werk dat achter de schermen gebeurt een platform, podium of publiek.

    Het hoogtepunt van deze maand is XL FESTIVAL, een tweedaagse tornado van de meest spraakmakende initiatieven met onder andere de Première van ZOMBIE.

In extreme tijden toont de mensheid twee gezichten: de behulpzame ziel en de hamsteraar van wc-papier.
Ten tijde van een pandemie lijkt de maatschappij een kaartenhuis dat op instorten staat. Alles wat zeker was wordt onzeker en het gedrag van de mens wordt onvoorspelbaar.
Zijn deze twee kanten eigen aan de mens en kan je er één kiezen? Is dit aangeboren of heeft het met opvoeding te maken? Is de mens diep vanbinnen een individualistisch monster dat de juiste omstandigheden afwacht om tevoorschijn te komen? Door het aanwakkeren van deze oer-angsten worden we herinnerd aan het feit dat de waanzin onder de rede ligt, geweld onder de stedelijkheid, wreedheid onder de beschaving.

In ZOMBIE gaan theatermakers Cédric Coomans en Femke Stallaert samen met een tiental tweetalige jongeren tussen 12 en 14 jaar de confrontatie met hun diepste angsten aan; angst voor het vreemde, het veranderlijke en de dood.

CREDITS

regie & concept Femke Stallaert, Cédric Coomans
spelers Jonah Flachet, Martha De Clippel, Nika Van Gijsel, Robin Devos, Julia Boutsen Brown, Rachel Dedain, Marius De Saeger, Matis Fpecher-Rasmussen & Maïssa Missoumi
met de steun van de stad Brussel, Kangourouproject

DATA

vr 22/04/2022, 19:00 BRONKS
LNP
KOOP TICKETS

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven